АКЦИЈА „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЧИЈЕ ОСМЕХЕ“


Град Крагујевац, Канцеларија за младе Крагујевац и Прва техничка школа су се прикључили хуманитарној акцији „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЧИЈЕ ОСМЕХЕ“. Акцију организује Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ у сарадњи са Званичним гласилом СПЦ за децу ”Светосавско звонце”. У временима када је због начина живота и борбе за егзистенцију све мање времена које можемо да проведемо са најближима, желимо да усрећимо свако дете у нашој земљи. Поготово желимо да деца у најугроженијим срединама знају да нису сами и да смо још увек заједница у којој бринемо једни о другима. Посебну пажњу желимо да покажемо према деци у најсиромашнијим срединама на територији Србије а са посебним освртом и пажњом на децу са Косова и Метохије.

Циљ хуманитарне акције је прикупљање финансијских средства, слатикиша, играчака и школског прибора, одеће и обуће и друго, за прављење пакетића. Покренута је и  велика СМС акција, са жељом да се пошаље 100 000 порука на хуманитарни број Фондације 4334, а сва прикупљена средства биће искоришћена за подизање и обнову кућа угроженим вишедетним породицама на територији Републике Србије.

Прва техничка школа је као и увек подржала и ову хуманитарну акцију. Председник Ђачког парламента, Немања Рајић је са својим тимом организовао прикупљање грицкалица и прављење пакетића. Направљено је 80 мањих пакетића за хуманитарну акцију „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЧИЈЕ ОСМЕХЕ“ и 6 већих пакетића за обданиште Колибри.